För dig med solpaneler – skaffa solcellsbatterier

För dig med solpaneler – skaffa solcellsbatterier

Det har nog inte undgått dig att elpriserna ökat explosionsartat det senaste året, med prisrekord i flera områden. Har du varit en av de lyckliga och förutseende som skaffat solpaneler kan du skatta dig lycklig.

Inte nog med att du producerar och förbrukar din egen el, du har dessutom möjligheten att sälja överskottsel och tjäna pengar på dina paneler.

Installera solcellsbatterier

För att utnyttja och tjäna så mycket pengar som möjligt på dina solpaneler kan det vara bra att införskaffa batterier. Med ett solcellsbatteri kan du ta också vara på din överblivna ström och använda vid senare tillfälle.

Du kan till och med sälja den lagrade strömmen och tjäna pengar på din egentillverkade ström. Även när dina paneler inte genererar så mycket ström kan du tjäna pengar tack vare ett batteri. Då har du möjligheten att köpa el och ladda upp det när priset är billigt, för att sen sälja när priset gått upp.

Vilken lösning är bäst för dig?

Det är inte lätt att veta vilken sort och hur många batterier du behöver. Det beror på bland annat på hur mycket du producerar och förbrukar, tillsammans med din budget.

Läs mer online och ta kontakt med experter, så kan du få både tips och hjälp med att hitta rätt lösning för just dig.