Varmt och skönt i din bostad

Varmt och skönt i din bostad

Bor ni i villa så går det alltid att lösa för att få det varmt och skönt i er bostad. Kolla upp hur mycket isolering det ligger mot taket och om det finns ställen där det skulle behövas fyllas på med mer isolering.

Braskamin

Det kan även vara så att ni behöver tilläggsisolering väggarna och då kan det vara bra att passa på om man ändå ska måla om sin fasad. Riv ner den gamla fasaden, på med mer isolering och på med ny fasad. Förutom att huset blir varmare och håller värmen mycket bättre så får ni en ny snygg fasad på huset med allt vad det innebär. Då behöver ni inte tänka på att måla om huset på en femton år ungefär.

Om ni vill installera en värmekamin så behövs det byggnadslov om du ska göra detta. Även om det finns en befintlig skorsten så måste ett bygglov till för att installera eller byta ut befintlig braskamin. När detta är gjort så kan du elda och få en skön värme i din bostad. Med en bra tilläggsisolering så behåller du även värmen du skapar genom din braskamin. Se till så du skaffar dig bra ved som du kan elda i din kamin.