Fördelarna med golvvärme

Fördelarna med golvvärme

När man är nyvaken och går barfota genom huset och ska passera hallen med det kalla stengolvet så ångrar man att man inte har golvvärme. Känslan att kunna gå in på badrummet en kall vinter kväll och golvet är varmt och skönt är verkligen underbart.
golvvärme

Golvvärme har många fördelar. Det värmer upp rummet på ett ekonomiskt sätt och ger en behaglig känsla av att bli varm om fötterna. Golvvärme i badrum och våtutrymmen fungerar riktigt bra då det hjälper till att torka golvet och sänka luftfuktigheten i rummet. Den långa livslängden på golvvärme klår de mesta värmesystemen. Det är också lätt att installera golvvärme.

Golvvärme håller oftast lika länge som byggnadens livslängd. Det blir inga stora belastningar på systemet och idag byggs golvvärme med väldigt bra material som överlever det mesta.

Sten, keramik och syntetiska golv har en tendens att upplevas extra kalla för fötterna. Det gör att rummet känns kallt även om det är ett bekvämt gradantal i rummet. På dessa golv är golvvärma ett bra alternativ. Du slipper få kalla fötter och rummet känns varmare än det är.

Att värma upp rummet med golvvärme är effektivt och ekonomiskt. Idag finns det väldigt smidiga lösningar när man ska installera golvvärme. Det går exempelvis att värma upp golvvärme med solfångare.

Dagens golvvärme är tunna och bygger inte så mycket i höjd. Fördelen med det är att man inte behöver höja eller sänka golvet någon stor mängd. På Flooré finns ett av marknadens tunnaste golvvärme system som hantverkaren enkelt kan installera. Dom tillhandahåller även gör-det-själv-kit som du enkelt installerar själv. Deras system bygger enbart 13 mm och går mycket snabbare att installera än det traditionella golvvärme systemet.