Inredning för de med eldstad

Inredning för de med eldstad

Chansen är stor att många utav er läsare utrustat era hem med någon form av eldstad eller liknande lösning för att täcka en viss del av uppvärmningen i era hem. Detta är någonting som också brukar resultera i en stämningsfull och sprakande eld, i vissa fall fullt synbar i det rum där eldstaden är placerad. Rent inredningsmässigt så är dessa lekande eldslågor självfallet något man ska ta tillvara på, genom att inreda på ett både smart, mysigt och snyggt sätt!

eldstad

Placering av sittplatser

Om man har ynnesten att ha en fungerande och mysig eldstad i hemmet som man regelbundet eldar i så bör man dra nytta av denna på ett flertal olika sätt. Något som vi bland annat rekommenderar är att, om möjligt, inreda det rum där eldstaden är placerad så att man kan sitta rakt framför elden och njuta av denna. Precis som en porlande bäck är också en sprakande eld högst lugnande och meditativ för de allra flesta, och just därför så kan en eldstad vara ett perfekt ställe att slå sig ner framför efter en hård dag, helst under de kommande vintermånaderna.

Andra ljuskällor

Det ska vara lätt att dämpa belysningen i det rum där eldstaden är placerad för att ge denna en chans att verkligen vara i centrum. Belysning med dimmer kan här vara ett riktigt bra alternativ för att hitta den ultimata stämningen. Än bättre blir det också om man väljer ut belysningsalternativ i stil med stora ljuskronor eller liknande, som ger ljuset ifrån elden en bra chans att dansa mot de vackra formerna för en än mer dramatisk effekt.

Säkerheten också viktig

Som vi ofta tjatar om är dock också viktigt att tänka på säkerheten. Ställ ingenting som kan ta eld alldeles för nära eldstaden och se till så att denna är utrustad med någon form av skydd när det knastrar till lite extra i brasan. Det är även bra att ha effektiva släckningsmöjligheter till hands. När det väl tar eld någonstans så kan det gå riktigt fort om man inte är med på noterna och därför så ber vi er alla att ha detta i åtanke.