Trivsamt hemma

Trivsamt hemma

Ett hem är en benämning på den plats där man i huvudsak bor och lever. En plats där man känner sig trygg och finner ro.

valkommen-hem-till-oss

Vad som gör hemmet trivsamt är inte bara platsen och upplägget, utan också inredningen som talar om vem du är som person. Små detaljer som foton med minnen från exempelvis olika livshändelser, souvenirer från resor och så vidare.

Olika utrymmen har sin egna känsla och vardagsrummet med braskaminen kan vara den plats där familjen oftast träffas och umgås. En plats där gemenskap och kärlek finns och luften är lätt. Sovrummet kan kännas inbjudande och lockar till ro och sömn.

När den rätta känslan inte infinner sig eller kanske den rent av ha försvunnit, kan det vara läge att byta ut den plats man kallar hemma. Det kan vara så att man inte trivs för att det boende man har inte uppfyller de krav man har eller att den ligger i ett område man inte trivs med.

Om du bestämmer dig  för att flytta så kan du ta tillfället i akt och leja bort sin flyttstädning, detta gör att du kan koncentrera dig på det nya stället och göra det till ditt hem. Det hus eller lägenhet som blir ett hem kräver lite mer än bara inredning. Visst, det är grunden för allt, men om du inte städar och håller undan, tappar du snart lugnet som hemmet gav från början. Att gå omkring och inte trivas bara på grund utav att man inte håller efter är ju bra onödigt. Även här kan man leja bort städningen om man känner att tid och ork saknas. Man kan välja att få hjälp med vissa utvalda delar eller att få städat utvalt antal gånger per månad.