Se till att besiktiga huset innan köp

Se till att besiktiga huset innan köp

Innan man bestämmer sig för att köpa ett hus så är det viktigt att man besiktigar huset så man vet vad man planerar att köpa. Man som köpare en undersökningsplikt och kontrollera upp så att allt står rätt till och att inget är fel på det man tänker köpa.

Besiktning av fastighet

Det kan vara ett bra alternativ att låta någon utifrån göra en fastighetsbesiktning för att säkerställa så att allt är okej med det man tänkt köpa. Man vill ju inte köpa grisen i säcken utan veta vad som krävs för typ av renovering efter man köpt sin bostad och fastighet. Skulle det visa sig att det är några kostsamma saker som måste åtgärdas så kanske man kan pruta på priset för att ha råd med detta.

Man ser ganska snabbt om det behövs ytterligare ögon som tittar på fastigheten. Om det är ett renoveringsobjekt så kan det ändå vara bra att kolla upp status på avlopp och annat så det är i ett hyfsat bra skick. Även nyare fastigheter kan behöva besiktigas så man inte blir lurad på något sätt. Vad man själv kan göra är att lukta, känna och kolla på vilka detaljer som man i förväg vet kan vara problem med. Har man någon form av erfarenhet så vet man vad man ska titta på. Annars så kan man ta med sig någon bekant som har mer erfarenhet av fastighetsköp.