Riv och bygg nytt

Riv och bygg nytt

I vissa fall så kan det vara mer lönsamt att riva och bygga nytt istället för att renovera. Se till att göra en budget över vad en renoverings skulle kosta och jämför detta med att bygga nytt. Om det visar sig att det blir billigare att riva så gör det.

Då får ni sätta er prägel exakt hur ni vill att ert boende ska se ut. Var ni vill ha köket, sovrummen och vardagsrummet. Det finns massor med hus att välja på om ni bestämmer er för att riva och bygga nytt. När det kommer till rivning så måste rivningslov ansökas likaväl som ett bygglov. När allt detta är klart så kan ni ta tag i rivningen av ert gamla hus.

Det är helt klart en stor fördel att använda sig av rätt redskap när man ska riva ett hus. Det kommer att gå så mycket smidigare att få ner det gamla huset. Se till att ta vara på så mycket som möjligt av det material som rivs ner. Allt virke kan användas som uppvärmning om ni planerar att installera en kamin i det nya huset. Allt annat får transporteras till återvinningsstationen.

När allt är rivet så är det dags att påbörja förberedelserna för att bygga nytt på den tomt där det gamla huset stod. En platta ska gjutas och el, vatten ska förberedas för huset. Även om man är en duktig lekman inom området så finns det fördelar att anlita duktiga hantverkare som utför detta åt en. Att resa huset behövs det flera stycken för så se till att anlita duktiga hantverkare som kan utföra detta.