Bygga ett garage och förråd

Bygga ett garage och förråd

Börjar det bli fullt i husets förrådsutrymmen så kanske det är dags att bygga ett garage med tillhörande förråd? Vi har en förmåga att samla på oss saker och även fast vi regelbundet rensar ur förråden så tillkommer det alltid nya saker som man behöver ställa undan. Har dessutom bilen fått stå ute under vinterhalvåret så kanske det kan byggas ett kombinerad förråd och garage.

Kolla alltid upp med din kommun om vad som krävs då du ska bygga något på din egna tomt. Om du väljer ett mindre enkelgarage så kan de gå under Attefallsreglerna och du behöver bara göra en bygganmälan. Ska du kosta på och bygga ett dubbelgarage med ett lite större förråd så behöver du ansöka om bygglov för detta. Innan du bestämmer dig för vilket garage du ska bygga kan du kolla in utbudet hos Sorselestugan. De har en hel del att välja på och alla garage är byggsatser som du själv kan montera upp. Du hittar säkert något som du tycker om och som skulle passa hemma hos er.

När du fått ditt bygglov eller bygganmälan godkänd så är det bara att börja bygga. Se till att skapa en bra grund som garaget ska stå på. Antingen så väljer du att gjuta en platta som du bygger ditt garaget på. Det är en bra lösning för att hålla länge. På någon vecka så kan du om du är händig ha fått upp väggar och tak. Du väljer naturligtvis om du vill isolera väggar och tak. Vill du ha värme på i ditt garage så är det att ha det isolerat.