Avloppsproblem hemma

Avloppsproblem hemma

Hör du ett kluckande ljud från handfatet är det tecken på att du har ett problem. Du har som ägare av bostaden fullt ansvar för att den fungerar. Avloppen är nog inte det första du tänker på men de får ta emot mycket mer än du kanske tror. Ibland kan det ta stopp och när du hör kluckandet behöver du åtgärda det så fort som möjligt.

Stoppet kommer, helt säkert

Det är inte konstigt att avloppet täpps igen. I badrummen får de ta emot oljiga krämer, tvål och schampo, hår och fett. I köket åker fett, matrester, oljor, tandpetare och annat i avloppet. Du har kanske hört talas om fettpropparna i våra stora avloppssystem, de består av olja och annat men är hårda som sten. Samma sak sker i ditt avlopp, men det finns åtgärder att göra för att förebygga problemen.

Åtgärder

I köket kan du torka ur stekpannor från fett och olja. Du kan försöka ta upp matrester innan de sköljs ned och kasta tandpetarna i soporna. I badrummet kan du ta upp håret. Skulle det ändå uppstå problem med stopp kan du söka hjälp. Då får du ett proffs som inspekterar avloppen och gör rent om det behövs, klicka här för hjälp.