Alternativ energi till ditt hem

Alternativ energi till ditt hem

Det vanligaste idag är att vi köper elektricitet från en av de stora leverantörerna. Om det så är Vattenkraft, Göta energi eller Skellefteå Kraft så betalar en vanlig svensk allt från 200 till över 1 000 kronor varje månade för sin el. Av den anledningen har allt fler börjat leta efter alternativ och sätt för att kunna minska på de kostnaderna.

Kan vindkraft vara för dig

Det finns flera olika sätt att få tillgång till alternativa energikällor. En väg är att bygga ett mindre vindkraftverk. Du får dock vara beredd på en hög prissumma eftersom marknaden för privata kraftverk in är särskilt stor. Om du istället har en mindre budget finns det europeiska företag som tillverkar vindkraftverk i liten storlek. Fraktkostnader tillkommer i sådant fall men det möjliggör för medelsvensson att ha det hemma.

Kanske är solkraft rätt väg

Det mest populära alternativet just nu är dock att installera solceller på villan eller annan byggnad på tomten. På grund av uppsvinget de senaste åren har det blivit ekonomiskt möjligt för de flesta att köpa solceller. Särskilt under sommarmånaderna tjänar du och om du har ett batteri kan du spara till vintern. Du kan också dra mer av din egen el när priser är som dyrast. Om du vill läsa mer, klicka på denna länk.